Nedomykavost chlopně, arytmie

Dobrý den, mám od minulého roku zjištěnou nedomykavost chlopně, která mi byla zjištěna na echu. Letos mám jít opět na kontrolu, ale jinak jsem žádné jiné vyšetření nepodstoupil ani se to nijak neléčí. Bratr zemřel mladý na akutní srdeční nedostatečnost, táta se léčí s cukrovkou a vysokým tlakem. Máma trpí na arytmie. Poslední dobou mám tak 3x - 5x denně takový zvláštní pocit na hrudi, nebo spíše až v krku, kdy se mi v jedné sekundě jakoby zachvěje na hrudi a je mi to nepříjemné, že se to z toho vždy až jakoby rozkašlu, aby to přestalo. Ještě jsem to nepřešel nikdy bez zakašlání, protože to se nedá. Jinak mi nic není. Může to být arytmie? Nebo jak vlastně poznám, že se jedná o arytmii? Když si měřím tlak, tak mi to arytmii neukáže, ale to je také proto, že se s měřením nikdy netrefím do té doby, kdy se mi to stane. Souvisí to nějak s nedomykavostí chlopně? Co mám dělat u svého kardiochirurga? Pravděpodobně mi zase jen udělá echo a já nechci paní doktorku otravovat svými pocity. Stejně se na mě dívá, jako když mi vlastně nic není, protože vyšetřila mě až na popud jednoho našeho známého chirurga, kterému se nelíbilo, že nám zemřel bratr ve 25ti letech a nezjistilo se pořádně na co. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Léčba nedomykavosti záleží na hemmodynamické závažnosti vady a to se vyšetřuje právě echokardiograficky. Pokud je nedomykavost závažná, následuje operace. Obtíže, které popisujeje by mohly svědčit pro arytmii -síňovou extrasystolii či jiný typ, doporučuji EKG, ev. Holtera. Objednejte se hned na kardiologii.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: