Nedomykavost chlopne u babatka

Dobry den pan Doktor.Dcerka ma 4,5 mesiaca a uz po narodeni jej zistili selest na srdiecku a defekt medzikomorovej priehradky.Selest sa nam dava do poriadku a aj dierka na srdiecku sa nam zmensuje.Lenze pri poslednej kontrole jej robili ECHO a zistili,že ma trikuspidalnu insuficienciu 1.stupna a ze vzhľadom na svoju lokalizaciu VSD sa moze vyvijat aortalna insuficiencia.Doktorka spominala,ze zatial to na operaciu nieje,ale ja sa hrozne bojim.V tom strese som sa zabudla spytat,co ta diagnoza znamena.Mozte mi to laickyvysvetlit?Nema ziadne lieky a na kontrolu ideme v januari 2015.Ani priznaky ziadne nema,len 2x jej zmodralo pri kupani okolo pier na chvilu.Dakujem za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, většina srdeční vad u malých dětí se upraví sama a není potřeba chirurgický výkon. Nyní Vám nezbyde nic jiného než čekat na další kontrolu a vše sledovat. Na závěry vzhledem k věku dítěte je brzy. Budu držet palce, ať vše dobře dopadne.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x