Nedomykavost chlopně u dítěte

Manželovu synovi z prvního manželství byla zjištěna nedomykavost chlopně. Chtěla bych se zeptat zda v jeho věku (6 let) je ještě možnost že by se mu to spravilo samo nebo bude nutný lékařský zákrok? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Bez detailnější informace se bohužel k věci nelze přesněji vyjádřit - jde o to, která chlopeň je postižena, jak moc, jaké má syn potíže atd. Závažnější srdeční vady se obvykle projeví dříve než v 6 letech a "lehčí" nedomykavost se s věkem může ještě upravit. Podrobnější informaci Vám podá synův praktický pediatr nebo kardiolog, který syna vyšetřil.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: