Nedomykavost mitrální chlopně

Dobrý den, asi 10let se léčím s vysokým TK, byla jsem poslána na echo srdce. Tam zjistili středně významnou nedomykavost mitrální chlopně,jinak echo v normě. Potíže žádné nemám. Chtěla bych se zeptat, jaká je prognoza u této vady., případěně mohu-li něco sama udělat. Je mi 63 let. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nemáte obtíže, bude se srdeční vada dále pravidelně sledovat UZ srdcem. Vždy je dobré dodržovat zásady zdravotního stylu- nekouřit, nebýt obézní a pravidelně se hýbat. V případě objevení námahové dušnosti nebo bolestí na hrudi je nutná časná kontrola na kardiologii.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: