Nedomykavost mitralni chlopne

Je mi 36 let,prodelala jsem malou plicni embolii,ted mi rekli,ze mitrální chlopen uplne nepracuje,mitr.chlop.regurgitace do 3/4 LS podel bocni steny tenkym jetem,trikuspidalni chl.regurgitace do 1/2 PS bez prukazu gradientu pl.hypert.,co to prosim znamena pro me do budoucna?jakou mohu mit námahu?chodim na hory,cvicim.

Odpověď odborníka:

Paní Jess, pokud se cítíte dobře a tolerujete námahu bez problému, daný nález pro Vás neznamená nutnost nyní životosprávu nějak upravovat nebo vynechat sport. Do budoucna to znamená nutnost pravidelných kontrol stavu pomocí echokardiografie. Dovoluji si ale zdůraznit, že výsledek echa, stejně jako výsledek jakéhokoliv jiného vyšetření, by Vám měl vysvětlit především ten lékař, který jej nechal provést - k dostatečnému posouzení je nutná znalost Vašeho celkového zdravotního stavu, m. j. také detailů týkajících se embolie.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: