Nedomykavosť srdcovej chlopne

Ďakujem za vašu odpoveď, ktorá sa týkala zistenia kardiológa "nepatrná nedomykavosť srdcovej chlopne".Aké potiaže, príznaky pri nedomykavosti srdcovej chlopne ste mali na mysli? Mám PP a niekedy neviem či je to psychosomatický alebo fyzický prejav. Je to ťažké rozoznať. A aké vlastne môžu byť príznaky? Ďakujem. Majka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Majko, vážná nedomykavost může vést ke srdečním arytmiím a ztrátě vědomí. Naprostá většina pacientů ale žádné potíže nemá. U Vás se podle předchozího dotazu jedná pouze o nepatrnou nedomykavost - ta bude velmi pravděpodobně bez příznaků, které byste mohla u sebe pozorovat. Pouze na EKG budou vidět drobné změny. V tomto ohledu buďte naprosto bez obav. Pokud máte bušení srdce, bude to pravděpodobně příznak panické poruchy bez souvislosti se nedomykavostí srdeční chlopně.

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: