Nedomykavost srdečních chlopní

Dobrý den!Prosím o radu.V roce 2006 jsem prodělala ablaci prsu-včetně chemo a radioterapie.Před rokem mi po chřipce na sonu srdce zjistili-hraniční velikost LS a PK,mírné plicní hypertenze,EF cca 65%,významná mitrální insuf. 3-4/4st.,středně významná až významná trikuspidální insuf. 3/4st.EKG,Holter a ergometrie byly v pořádku.Letos se zhoršily mé problémy-silná únava,nevolnost,zadýchávání při rychlejším pohybu,při domácích pracech ap.,častá bolest hlavy a ostřejší bolest na levé straně hrudi.Plánovala jsem si leteckou dovolenou.Prosím o radu,zda je pro mě let nebezpečný,zda mám postoupit operaci a zda vyřeší mé zdrav.problémy.Moc Vám děkuji za radu-rozhodování je pro mě těžké,vzhledem k tomu,co již mám za sebou.Eva

Odpověď odborníka:

Ta chlopenní vada samozřejmě výrazně přetěžuje vaše srdce, které tento nápor již evidentně nezvládá a proto se zhoršují vaše obtíže. Chlopenní náhrada by tento problém samozřejmě vyřešila. Leteckou dopravu nedoporučuji.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolesti hlavy: poznejte jejich příčinu, (nejen) kvůli léčbě
Angina pectoris
Články: Angina pectoris
Angina pectoris je označení...
Řízli jste se do prstu? Hojení urychlí výběr správné léčby!
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Rakovina a její příznaky
Články: Rakovina a její příznaky
Rakovina je onemocnění, při...
Vyšetření konečníku
Články: Vyšetření konečníku
Vyšetření konečníku patří...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: