Nedomykavost trikuspidální chlopně a výška tk

Dobrý den, asi 10let se léčím s vysokým TK, letos mi na echokardiografii srdce zjistili středně významnou nedomykavost trikuspidální chlopně -potíže nemám žádné-.Chtěla bych se zeptat, jaká je ideální hodnota TK při této vadě a jaká je případná prognoza. Je mi 62let. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je nález na UZ srdce jinak v normě, tak bych se nálezem neznepokojoval. Středně významná nedomykavost trikuspidální chlopně Vás na životě neohrožuje. V čase se může zhoršovat, ale je důležité posouzení Vašich příznaků než nález na UZ srdci.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Poruchy řeči
Články: Poruchy řeči
Postižení řečových funkcí...
Na co byste neměli zapomenout při léčbě kortikoidy: 1. část
Kde hledat viníka nehojící se rány?
Články: Kde hledat viníka nehojící se rány?
Záhada, proč se u některých...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Když řádí spála aneb Podle čeho ji lze rozpoznat
Články: Když řádí spála aneb Podle čeho ji lze rozpoznat
Spála je klasická dětská...
Pilulky proti početí: spolehlivost, ochrana, bezpečnost
Chlamydie: opravdová metla moderního člověka?
Články: Chlamydie: opravdová metla moderního člověka?
Možná jste o nich zatím moc...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: