Nedonošené dítě a očkování

Mám dcerku narozenou ve 33tt s vahou 1750g. Kdy je vhodné začít s očkováním a jaká vakcína je šetrnější Hexa nebo Pediacel. Kdybych se rozhodla pro Pediacel je schéma 3+1 a 2+1 srovnatelné? Popřípadě v jakém časoém sletu by se muselo podat schéma 2+1?

Odpověď odborníka:

Markéto, s očkováním nedonošených dětí se začíná později, a to podle jejich zdravotního stavu. U vaší dcery, pokud je vše v pořádku a nedocházíte z nějakého důvodu na sledování do speciální ambulance (neurologie, rehabilitace, apod.), očkování můžete začít o cca 6 týdnů později než u donošených dětí. Co se týká vakcíny Infanrix Hexa a Pediacel, tak rozhodně srovnatelné nejsou, a to z důvodu, že Infanrix je 6složkový a Pediacel 5složkový. Jedná se o vakcínu proti tetanu, záškrtu, dávivému kašli, dětské obrně a hemofilovým nákazám, tedy chybí očkování proti virové hepatitidě typu B. Doporučuji vám se ohledně očkování poradit s vaším obvodním pediatrem, který zná zdravotní stav vaší dcery.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x