Nedošlápnu na patu levé nohy

Dobrý den, Ráda bych Vám položila dotaz. Abych uvedla situaci, tak již několik let řeším problém, že nedošlápnu na patu levé nohy, a tak poněkud kulhám, a dále mám lymfedém obou dolních končetin. Asi před 2 lety mi začal otékat prst vedle palce na pravé noze. Pro podezření na zánět nehtového lůžka jsem používala mastičku, ale ta neměla žádný efekt, takže bylo lékařem usouzeno, že o tento zánět nejde. Dále mi bylo řečeno, že díky kulhání nohu více pretěžuji, a tak se mi na mých již tak plochých nohách na pravé noze propadla klenba ještě víc a tlačí na nerv procházející chodidlem, a proto prst otéká. Dál už ortoped věc neřešil a otok tehdy po několika týdnech zmizel. Nyní se však otok vrátil a v ještě vetší \'síle\'. Nejvíce mi otéká spíš v částech blíže nehtu a oteklá část se zbarvuje do červena až fialova. Nehet mě nijak nebolí, ani prst mě nebolí, maximálně pocituji \'nepříjemné tlaky\' jako když má člověk prostě něco oteklé. Bolest cítím skutečně spíš jenom v oblasti záprstí. Nejspíše vlivem otoku je prst po celou dobu v poloze jako bych ho měla pokrčený. Nejvíce mi tedy oteklý prst vadí, řekněme, s blížícím se létem z estetických důvodů. Ráda bych se zeptala, zda Vás nenapadne o co by mohlo například jít, než se vydám za ortopedem? Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. V prvé řadě je nutné ortopedické vyšetření, tyto potíže nejčastěji souvisí s plochnou nohou. Vzácně se jedná o revmatické potíže , léči se obvykle speciální vložkou a rehabilitací, někdy je léčba dlouhodobá a ne vždy prst splaskne

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: