Nedoslýchavost

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli může souviset pískání v uchu a nedoslýchavost téhož ucha. Nedoslýchavostí trpím už 10let a také pískáním. Před 10lety jsem byla hospitalizována, provedli mi veškeré vyšetření, kapačky a na nic nepřišli. Ted po těch 10letech mám pocit že se to s nedoslýchavostí zhoršilo, pískání zůstává, ale nijak mě to neobtěžuje. Asi už zvyk...Je mi 25let, mám fobií z lěkařů, ale nejspíš se jim nevyhnu, jen nestojím o to že budu běhat po vyšetřeních a nic z toho. Může být nějaká příčina, třeba špatné prokrvení ucha nebo něco podobného? Nechtěla bych být ve 30ti hluchá :-) Děkuji za odpovd´...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, někdy souvisí, ale někdy jde o samostatné jednotky - to vše je možné odlišit POUZE po vyšetřeních. Pokud jste léčena na ORL ambulanci, vyžádejte si kontrolní vyšetření s tím, že máte pocit, že se váš sluch zhoršuje, na dálku já pro vás nic víc udělat nemohu. Je třeba udělat bližší diagnosy, zjistit, zda jde o poruchu sluchu jakého typu a zda je vrozená nebo získaná a šumění jde taky prošetřit, říká se tomu odborně tinnitus. Medicínské technologie za léta moc postoupily, třeba by se pro vás našlo nějaké technické řešení - naslouchadlo /jsou i úplně miniaturní - do zvukovodu,není to vůbec vídět/, léky na šumění v uchu a podobně...Po 10letech máte určitě na kontrolní vyšetření nárok, změny v těle se dějí rychleji, než lidé předpokládají, proto si o něj požádejte a nebojte se a neobávejte "běhání po doktorech", je to přece pro dobrou věc - vaše zdraví! Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: