Nedoslýchavost

  • Dotaz od: Václav Svátek
  • Publikováno: 14.1.2009
  • uLékaře.cz

Ve 20letech jsem měl u lékaře dignozu-oboustranná percepční vada s největšími ztrátami v řečové oblasti -60/70herczů.Dnes je mi 45let od té doby jsem nikde nebyl a sluch je horší.Občas mi v pravém uchu pár hodin "šumí potůček".Ptám se tedy,jaké mám vyhlídky a co bych měl dělat.myslím,že dnes už obstojně špatně slyším a musím se velmi často ptát - co řikali ... vitamíny,samoléčba... děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, především byste měl navštívit ORL lékaře - posoudí aktuální stav sluchu (pozn.mohla se přidat i převodní porucha) a podle toho Vám navrhne nejvhodnější léčbu nebo pokud by se léčebně nedal sluch ovlivnit, tak třeba bude možné do určité míry korigovat sluch pomocí sluchadla. (pozn.V současné době jsou velmi nenápadná, nemusíte se bát, že by každý sluchadlo viděl.). Z vitamínů někdy pomáhá užívání vit.sk.B. Také někdy pomáhá užívání přípravků ovlivňujících prokrvení ucha, například piracetam, ale o tom, hlavně o dávkování, je potřeba poradit se s ORL lékařem, až Vás vyšetří.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: