Nedostatečná kolonoskopie

Chtela bych se zeptat, zda je dostacujici kolonoskopie jen do transversa, cca 70-80cm, dale me to uz bolelo, jsem dost hubena, tak byla ukoncena. Podstoupila jsem ji jen z prevence, mam hemoroidy. Vysledek bez nalezu, jen hemo. 2.-3.stupne. Dekuji!

Odpověď odborníka:

Petro, toto je spíše otázka pro Vašeho gastroenterologa, či praktického lékaře, který zná dopodrobna Vaši anamnézu. Samozřejmě kolonoskopické vyšetření bez patologického nálezu můžeme prohlásit až tehdy, pokud je prohlédnuto celé tlusté střevo. Jestliže nemáte žádné bolesti břicha, potíže se stolicí typu střídání průjmu a zácpy, časté nadýmání a ve Vaši rodině se nevyskytuje žádný příbuzný, který zemřel, či onemocněl rakovinou tlustého střeva, mohli bychom toto vyšetření nyní považovat za dostatečné. Jaký byl prosím důvod tohoto vyšetření, krev ve stolici? Doporučím tedy zkonzultovat tento postup s vašim praktikem co se vaší anamnézy a indikace k vyšetření týče. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: