Nedostatečná lubrikace/plodnost

Vážená/ý paní doktorko/pane doktore, je mi 20 let a nikdy jsem s tímto problém neměla. Vždy jsem byla lehce vzrušitelná. S přítelem jsme spolu rok a sex je vždy skvělý, dokážeme i mluvit čili tím chci říct, že určitě nejde o nějaký problém v hlavě. Už rok léčím chronický zánět močového měchýře a poslední 4 měsíce beru každodenně antibiotika bez pauzy (Biseptol a nyní jsem přešla na furantoin) co tyto antibiotika beru,tak najednou mám problém se vzrušit.Lépe řečeno ráda bych s partnerem měla styk ale proste najednou mě nic nevzruší a lubrikace není. Jediné,co pomáhá je orální sex. Dost nás to oba trápí hlavně proto, že je to u mě najednou obrat o 100% . Ráda bych se Vás tedy zeptala, zda je možné, že o s užívání antibiotik nějak souvisí a zda se to pak po doléčení případně zpraví samo. A další část dotazu je, zda dlouhodobé užívání antibiotik má nějaký vliv na plodnost u ženy. Předem Vám mockrát děkuji za vyslechnutí a za zodpovězení mého dotazu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, problém může souviset s užívanými léky, dá se tedy čekat, že po ukončení léčby problém odezní. Užívání antibiotik, ani dlouhodobé, nesníží plodnost.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: