Nedostatečná rehabilitace po artroskopii kolena

Dobrý den, loni v srpnu jsem byl na artroskopii kolena (parciální menisektomie). Po dvou týdnech jsem začal chodit na rehabilitace, které jsem dokončil s tím, že jsem měl pokračovat doma. Myslel jsem si, že je to už v pořádku, chůze byla normální a protože jsem nesportoval, nepoznal jsem, že to ještě rozhýbané není. Vrátil jsem se k tomu až po roce. Byla to chyba, ale jaké jsou šance, že to rozhýbám dokonale. Úplný dřep udělám až teprve po dlouhém rozcvičení, ale stejně mě to v noze tahá, cítím tlak. Co mám dělat? Děkuji Martin

Odpověď odborníka:

Rehabilitační a to pohybovou a fyzikální léčbu opakovat. Pokud by přesto byly potíže bude nutno koleno opětně ortopedicky vyšetřit, případně při závažnějších potížích a klinických změnách provést vyšetření magnetickou rezonancí. Jinak potom dle zjištěného nálezu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Psychiatrické vyšetření
Články: Psychiatrické vyšetření
Jako psychiatrické...
Játra kvalitní čaj ocení
Články: Játra kvalitní čaj ocení
Doporučení na různé čajové...
Srdeční infarkt u žen může vypadat úplně jinak než u mužů
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Šupinky na nohách s varixy mohou prozradit ekzém
Články: Šupinky na nohách s varixy mohou prozradit ekzém
Nejen bolest nohou, pocit...
Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
Články: Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
V tradiční jihoafrické...
Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
Články: Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
K léčbě alergické rýmy a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: