Nedostatek bílých krvinek, syn 12 let

Dobrý den. U mého 12-ti letého syna bylo zjištěn pokles bílých krvinek. KO byl dělán třikrát, z toho jednou měl hodnotu 2,5 a podruhé 2,6. Znám minimální i maximální hodnotu. Budu ho objednávat na hematologické konzilium do Českých Budějovic, ale chci se zeptat, co to může být, zda mám mít obavu z nějaké vážné choroby. Jsem z toho opravdu dost nervozní. Mockrát děkuji za odpověď. Pavlína

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Pavlíno! Neznám další podrobnosti, ale pokles krevního obrazu je typický také po spoustě prodělaných virových infekcí včetně chřipky. Viry trochu rozhodí imunitní systém a může trvat dlouhé týdny, než se počet bílých krvinek vrátí k normálu. Ale neznám podrobnosti, pokud je syn již po kontrolách, zřejmě je situace dlouhodobá a zaslouží si podrobnejší úvahu a vyšetření.

 
Líbí se vám odpověď?
+12 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Pokles bílých krvinek | Od: Maja | 2.6.2015 11:41
Dobrý den pane doktore prosím o pomoc,mám
hrozný strach,můj 15 měsíční syn má pokles
bílých krvinek,už 10 dní ho trápí moučnivka v
krku,má jí až na hlasivkách,před 14 dny byl na
očkování a od té doby byl nastydlí a do toho ta
moučnivka,doktorka dělala odběr a zjistila pokles
bílých krvinek,mám hrozný strach aby neměl
leukémii,čekáme druhé dítě a pořád jen
pláču,hrozně se o něj bojím,myslíte že to může
být leukémie?
reagovat
re:Pokles bílých krvinek | Od: uLékaře.cz | 2.6.2015 11:45
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: