Nedostatek hořčíku?

Dobrý den,poslední dobou mě trápí stavy úzkosti,deprese. Bušení srdce,sevřený krk,tzv. "předýchání" ,studené ruce a věčná únava... Už jsem měla v plánu navštívit v brzké době psychologa,ale vzpoměla jsem si,že před pár lety (v mých 19-20letech , teď mi je 24 ) jsem měla to samé a jednou po převezení do nemocnice po nějakých krevních testech zjistili,že mám nedostatek hořčíku... Brala jsem tablety a pak mi bylo dobře... Tak jsem přemýšlela,zda tyto mé problémy nemohou být způsobeny právě opět nedostatkem hořčíku... Mohu si koupit nějaký hořčíkový přípravek jen tak bez porady s mých praktickým lékařem nebo nějakého vyšetření? Nebo by to co mě trápí mohlo být způsobeno úplně něčím jiným? Předem děkuji za odpověď, Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Preparát hořčíku Vám pravděpodobně nijak neublíží, ale mnohem vhodnější by bylo podávání protiúzkostných antidepresív- jsou to velmi kvalitní léky, s minimálními nežádoucími účinky, vhodně chránící imunitní systém, stabilisující psychiku, a tím druhotně i tělesné funkce, Léky Vám předepíše praktický lékař.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
nee | Od: jan- | 7.12.2016 07:49
myslim ze by jste mela lecit pricinu ne projev nedostatku. Horcik by mel brat každý cely život. A antidepresiva bez nežádoucích ucinku nejsou, většinou bych se pribalovym letákem mohl prikryt v noci.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
STOP svědění kůže!
Články: STOP svědění kůže!
Trápí vás kopřivka či...
Rakovina vaječníků se dokáže v těle dlouho skrývat
Články: Rakovina vaječníků se dokáže v těle dlouho skrývat
Rakovina vaječníků patří k...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: