Nedostatek serotoninu?

Zdravím,vůbec nevím o co jde,tak mi prosím nenadávejte,ale už je to tak 10dní co se cítím fakt divně,aktivity co mě bavily před tím jako posilování,práce na počítači,tak najednou na nic nemám ani pomyšlení,hlavně v práci je to úplná hrůza,je mi 22 let dělám ve sběrně surovin a dnes už to bylo šílené,vůbec sem nebyl schopnej dělat ty věci co tam normálně dělám,celej vyklepanej,nervozní,jak kdybych tam byl na půl.Všechno musím 4x kontrolovat když něco udělám a stejně si nejsu jistej,vůbec nevím jestli jsem to udělal nebo ne,někde položím klíče a vůbec nevím že jsem je tam položil.Ale ještě tak před týdnem mi vůbec nic nebylo,ted nemám na nic chut,ani nevím že budou vánoce,špatná orientace v čase,z těch věcí co jsem míval radost ted mě vůbec nezajímají,na nic se netěším.Když jsem dneska odjížděl autem tak mi to trvalo tak 10min,než jsem zkontroloval jestli mám všechno,jestli jsem na nic nezapoměl,na nikoho nemám náladu,vše je pro mě najednou strašný problém.ztráta sebedůvěry, snížená schopnost myslet a soustředit se,ztráta radosti o aktivity, které dříve činily potěšení, celková únava a snížená energie.Líp se cítím jenom doma ale i tak je to nic moc,prosím poradte mi co to může být,myslíte že to odejde a budu se třeba za pár dní cítít zase tak jak před tím? Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jardo, nevím, co přesně předcházelo Vašemu zhoršení psychického stavu. Je zajímavé, že je to v čase předvánočním.Může to nějak souviset s Vaším vztahem k Vánocům?Nebo nějakým dřívějším zážitkem, který se stal kolem Vánoc? Máte silné úzkosti, jste vyčerpaný, nesoustředěný a negativistický,..což může být důsledek vyčerpání. Pokud by tento stav neustupoval ani v případě, že si dopřejete nějaké hezké zážitky a odpočinek, bylo by lepší navštívit psychologa a s ním podrobně Váš stav prokonzultovat. Vyčerpání, nebo subdepresivní nálada často přichází zejména v těchto vánočních dnech. Zejména, pokud se cítíme osamělí, nebo nenaplnění. Pokud se nebudete cítit lépe navštivte určitě nějakého psychologa. Vždy se jedná o nějakou, i skrytou příčinu, která zhoršení stavu způsobila. Po jejím odstranění se stav zlepší.

Mgr. Diana Valečková
Mgr. Diana Valečková

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Privátní psychologická a terapeutická praxe

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x