Nedostatek zeleza, plné kojení do konce 8.měsíce věku

Dobry den. Muzete mi prosim odpovedet, zda je spravne doporuceni laktacni poradkyne kojit plne do ukonceneho 8. mesice ditete v pripade, ze se u matky ci otce vyskytuje nejaka alergie?? Nase lekarka sice u tohoto meho rozhodnuti nijak nejasala, ale ani mi nebranila, kazdopadne se pry muze stat, ze dite bude trpet nedostatkem zeleza. Jsou takove pripady? Doporucili byste odebrani krve? Muj syn ma ted 7 mesicu. Dekuji predem za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, plně kojit bez příkrmů až do ukončení osmého měsíce lze, ale je to takové hraniční - už skutečně hrozí nedostatek železa (ne nijak děsivý, ale nedostatek ano), ale zase se ještě více sníží riziko možné alergie u potomka. Pokud syn na první pohled dobře prospívá, není podle mne odebírání krve nutné, navíc lze předepsat železo preventivně. Nicméně ke konci osmého měsíce už by bylo velmi vhodné opatrně zavést příkrmy (ovocné šťávy, zeleninové polévky...vždy zkusit jeden druh několik dní, aby se stihla pozorovat případná alergická reakce), aby si syn zvykal na nové chutě a nový způsob stravování.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: