Nedostatesne drzeni hlavicky a paseni koniku ve 3 mesicich

  • Dotaz od: Linda Kolářová
  • Publikováno: 6.10.2009
  • uLékaře.cz

Dobry den, Memu synovi jsou prave 3 mesice. Vsechny lekarky se pozastavuji nad tim, ze je dlouhy a hubenejsi, ackoliv prospiva dobre a na vaze pribyva. Vysvetluji to dedicnosti (oba jsme s manzelem vysoci a hubenejsi). Nase detska lekarka nas poslala na neurologii kvuli nedostatecnemu drzeni hlavicky a paseni koniku a castemu zataceni telicka na jednu stranu. Neurolozka nam zase doporucila cviceni Vojtovy metody. Nic moc podrobne nevysvetlila, pry je treba malemu pomoci svoje svaly ovladat. Bojim se co by to mohlo znamenat a zda se nejedna o nejakou tezsi poruchu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neznepokojujte se a poctivě cvičte Vojtovku, některé děti jsou holt opožděnější ve fyzickém a motorickém vývoji /a kluci to bývají častěji než holčičky/, může jít také o hypotonické /méně pevné/ svaly při vysokém vzrůstu chlapce. Zatím je předčasné cokoli podnikat nebo se nějak obávat, po nejméně 3 měsících cvičení uvidíte, jak bude chlapec reagovat. Pokud vám lékařka něco nevysvětlila, vy si nejste jistí - ptejte se, to je jediná možná reakce nebo si vyžádejte speciální zaškolení u terapeuta, který se Vojtovce u dětí věnuje /fyzioterapeut spec. vyškolený, v každém regionu je, ptejte se aktivně na něj!!!/. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: