Nedostavení se menstruace po vysazení horm. antikoncepce

Dobrý den, s přítelem jsme chtěli otěhotnět a proto jsem v červnu vysadila hormonální antikoncepci, kterou beru od svých 15 let. Od vysazení jsem menstruovala pouze jednou a je to již 10 týdnů. Těhotná nejsem. Znamená to, že mám v sobě málo hormonů a že nemohu otěhotnět? Jsou injekce či dosazování hormonů řešením? Začala jsem menstruovat až v 15 po injekci. Děkuji předem za případné uklidnění. A.

Odpověď odborníka:

Po dlouhodobém braní antikoncepce se stává že menses se spontánně nedostaví a skutečně protože se jedná o hormonální záležitost tak i jediná možnost úpravy cyklu je opět hormonální. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: