Nedoužívané antibiotika

  • Dotaz od: Zdena Rolencová
  • Publikováno: 8.12.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý večer, pane doktore, před dvěma měsíci jsem se léčila opakovaně antibiotiky, druhou sadu jsem ale po třech dnech, kdy už jsem neměla potíže ukončila a léky jsem nedoužívala. Po asi týdnu mně začalo bolet v bederní páteři, bolest postupně vystřelovala do pravého kloubu pánevního a nyní mě trápí velké bolesti celé této oblasti a již mě začíná bolest střílet i do kotníku pravé nohy. Nejhůř je, když sedím nebo ležím a chci se postavit na nohy, než to trošku rozejdu, chodím shrbená a téměř po čtyřech. Nemohu ani dobře řídit auto, bolest v noze mně omezuje v možnosti spolehlivě ovládat pedály.... Proto si Vás dovoluji požádat o vysvětlení, zda je možné, že by tyto potíže způsobily nedoužívané antibiotika a jak je možné postupovat v léčbě. Obvodní lékařka mě poslala na neurologii a tam mně poslali na elektroléčbu - nic se však nezměnilo, nevím si rady. Je možné tento stav ovlivnit akupunkturou nebo akupresurou, popř. urinou ap.?...Podstoupím cokoli, jen když dojde k úlevě, bolesti jsou někdy nesnesitelné. Děkuji za zprávu a přeji Vám hodně úspěchů v práci. Zdena Rolencová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejspíš to nebude mít souvislost s nedoužívanými ATB /i když by se užívat do konce měly vždy/,působí to na mne spíše jako problémy pri výhřezu ploténky, který by však muselo potvrdit nejspíše vyšetření CT. Dostavte se na kontrolu na neurologii, popište jim svoji siuaci: že potíže neustaly a určitě vám lékař doporučí další vyšetření. Akupunktura nebo akupresura by mohly potom pomoci ovlivnit ev. bolesti, ale musí se vědět, z jakého zdroje pocházejí, urinu bych raději ani nezkoušela /není to sofistikovaná metoda, rozhodně ne lékařská/. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: