Nedovyvinuté stříšky v kyčlích

Dobrý den, mám vrozenou vadu kyčlí (subluxace kyčelních kloubů a nedovyvinuté stříšky). Nyní jsem v 21. týdnu těhotenství a začínám řešit "porod" :-) V dětství a pubertě jsem hodně navštěvovala různá ortopedická vyšetření a mým rodičům bylo sděleno, že je velká pravděpodobnost, že případný porod bude muset být asi řešen císařským řezem. Jak se ale nyní když jsem těhotná, zjistí je-li tomu skutečně tak? Děkuji předem za odpověď a přeji Vám krásné léto :-) Marcela V.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Fyziologický tvar a normální rozměry pánve jsou základním předpokladem spontánního porodu. Rozměry se mohou v průběhu těhotenství měnit - rozvolnováním vaziva vlivem hormonální situace, takže je možno až ve III.trimestru stanovit, zda bude porod veden císařským řezem nebo ne. Většinou stačí měření pánevních rozměrů v těhotenské poradně (pelvimetrie, sonografická pelvimetrie). Pokud jste tedy byla v dětství léčena jen pro dysplasii kyčelního kloubu, nemělo by to mít vliv na způsob porodu - přesto se jděte poradit s ortopedem a vaším gynekologem, kteří by se měli mezi sebou domluvit a sdělit si co nejvíce informací. Pokud máte snímek nebo nějaké vyšetření z před-těhotenství -vezměte je s sebou. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: