Nedozrávání vajíček

Dobrý den, asi 4 měsíce (od listopadu) se s manželem pokoušíme o miminko. Na konci prosince jsem měla zpožděnou MS o 3 dny. Když menstruace nastala trvala 8 dní a poté 2 dny špinění. Šla jsem na HCG. Gynekolog mi sdělil, že pokud jsem byla těhotná, tak došlo k samovolnému potratu, ale že to již nezjistí, jelikož HCG nic neukazuje. Ještě bych měla podotknout, že v loni v lednu jsem potratila a dost často po potratu se potýkala s různými záněty. Lednová menstruace proběhla téměř normálně, ale asi s 5 denním zpožděním. Minulý měsíc mi lékař nasadil Proveru (2x denně po dobu 5 dní od 18tého dne cyklu). Po vysazení Provery jsem ani po týdnu menstruaci nedostala. Doktor mi ji vyvolal injekcí a sdělil, že mi nejspíš stagnují vaječníky a provera je na mě slabá. Po injekci jsem menstruaci dostala cca po 6 dnech. Trvala 5 dní. Následovala opět návštěva gynekologa, který mi sdělil, že ji mám opět brát, měřit si bazální teplotu a navštívit ho v případě, že opět do týdne po vysazení provery nedostanu menstruaci. V jiném případě na konci dubna s tím, že se podívá na vývoj teplot a rozhodneme co dál (hormonální léčba).Již u lékaře mě zaskočila poznámka v jeho počítači: "Ženská neplodnost neznámého původu." Dostala jsem strach. Vždyť člověk se považuje za neplodného až po roce,nebo je tomu jinak? Každopádně jsem se rozhodla, že půjdu pro jistotu za léčitelkou. Ta mi včera sdělila, že mi nedozrávají vajíčka, jsem nakročena na přechod. Prý mám vnitřnosti jak 48letý člověk a vše je psychického rázu. Prodala mi homeopatika od DIOCHY - estrozin a diacel, který mám brát střídavě 12 kapek 4x denně. Mám strach a toto mi na mé psychické rovnováze nepřidalo. Je možné, abych měla nakročeno do přechodu? Vždyť je mi 31.Koupila jsem si ovulační tester DONA, který mi za celý měsíc neukázal, že bych měla ovulaci. Jedná se o tester na základě slin. Gynekolog mi tvrdil, že je nepřesný, ale co když opravdu nemám ovulaci? Modlím se, abych menstruaci dostala. Ještě jsem si koupila jeřáb ptačí (kapky). Takže nyní beru několikrát denně - proveru, jeřáb a estrozin s diacelm. Ráno samozřejmě kyselinu listovou.K mé životosprávě. Já i manžel kouříme (cca 20 cigaret denně). Mám problémy se spaním, takže poslední dobou dost často beru prášek na spaní. Manžel má již 2 velké děti. Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala. Ael mám strašný strach, že nebudu moct mít děti. Moc Vám děkuju za odpověď.

Odpověď odborníka:

Rozhodně přestaňte kouřit, anebo to alespoň omezte na polovinu. Doporučuji začít s intenzivní rehabilitací - cvičením dle Ludmily Mojžíšové. Kurzy jsou pořádány např. při centrech asistované reprodukce. Toto cvičení v některých případech dokáže přivést ženu k početí i u naprosto beznadějných případů, ale je poměrně náročné.

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
predcasny prechod | Od: simona | 27.3.2011 06:14
D.den,byla jsem na tom stejne jako vy,jestli chcete napiste mi na muj meil....
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x