Negativní těhotenský test ve 2 měsících těhotenství?

Dobrý den pane doktore,mám na vás dotaz. Začnu od začátku. Dne 28.4.2015 jsem měla menzes,dne 2.5.2015 jsem měla pohlavní styk,přítel se do mě asi neudělal,antiko neberu a tak jsem 4.5.2015 užila Postinor.Po Postinoru jsem měla další krvácení to bylo toho 7.5. nebo 8.5.2015 které trvalo 5-6dní.Chci se zepatat,když už jsem tedy po Postinoru krvácela,mohu být i přesto těhotná? Menzes jsem měla v normálním cyklu dostat 23.5.2015 ale jelikož jsem po Postinoru opět krvácela,tak jsem ji měla znovu asi dostat podle výpočtu kolem 3.6.2015. Další menzes jsem dostala dne 1.6. a ted jsem měla dostat další a nedostala.Sex jsem od té doby neměla.Dělala jsem si 3 těhotenské testy Mamatest proužek a byli negativní,jediný co mi vrtá hlavou je to,že jak se proužek nasakoval močí tak se zbarvila čárka v T zoně a jakmile se nasákl celý proužek tak ta čárka v T zoně zmizela a zůstala tam jednom jedna čárka,ta kontrolní.Kdybych tedy byla těhotná byla bych v 2 měsíci.Myslíte že je to u Mamatestů s citlivostí 10 normální?Mám se obávat těhotenství i přesto že jsem po Postinor a ještě potom menstruovala?Nebo mám rozházený cyklus po Postinoru který byl užit 4.5.2015.Děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji Vám ještě jednou zopakovat těhotenský test z moče, při jeho nejasném výsledku pak doplnit i odběr z krve. Menstruace je často po užití Postinoru posunuta, ale ani užití Postinoru 100% nezabrání těhotenství.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak bojovat s periferními neuropatiemi? Všemi dostupnými prostředky!
Jaké existují rozdíly u chlapců a dívek s Prader-Willi syndromem?
Poruchy spánku
Články: Poruchy spánku
Nespavost je závažným...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Obřízka ve starém Egyptě
Články: Obřízka ve starém Egyptě
Obecně se přijímá názor, že...
Virové záněty jater (hepatitidy)
Články: Virové záněty jater (hepatitidy)
Virové hepatitidy jsou...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x