Nehojící se noha

Dobrý den, již jsem vám psal, ale mám trochu starost o svou nohu, takže se omlouvám za další otázky, třicátého prosince jsem si zlomil vnější kotník (široká lomná linie samotné kosti lýtkové - bez dislokace), ale k léčbě sádrou jsem dospěl až v půli února (předtím jen neschopenka od praktického lékaře s jednou holí). Poté jsem dostal na čtyři týdny nechodící sádru (v lékařské zprávě, že kost se hojí) a poté jen elastický obvaz. Příští týden (po dalších třech týdnech) mám jít na rtg a kontrolu, ale noha, která mi po sundání sádry fialověla a puchla, tak neustále tímto způsobem zlobí (možná o něco méně intensivně). Také na vnějším kotníku nevidím přílišné změny k lepšímu. Mám tedy otázky: 1) Je možné, že tato opuchlost a fialovost může způsobovat zhoršené hojení kotníku (dosahuje až na kloub na levé straně). 2) Je normální, že srůstání kosti může trvat v tomto případě i několik měsíců? Díky J.J.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. 1. otok a fialové zabarvení jsou způsobeny obvykle cévnimi žilními změnami a pomáhá elastická bandáž léky typu Detralex , po sádrové fixaci je toto béžné 2. Kost se hojí 6 - 12 týdnů od znehybnění - tedy jste stále v běžné časové toleranci

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: