Nehormonální antikoncepce

Dobrý den, již druhým rokem užívám hormonální antikoncepci, ale přemýšlím o jiné nehormonální metodě. Kondom mě ani příteli moc nevyhovuje. Zauvažovala jsem nad nehormonálním tělískem, jaké jsou nevýhody? je mi 19, dítě plánuji asi za 3 roky. Dále mě napadla alternativa v podobě pesaru, ale zdá se mi dost drahý (okolo 1000 kč) a nikde jsem se nedočetla na kolik je použití a zda je vhodná pro dosud nerodící dívky či ženy. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tělísko nehormon. bych nedoporučovala, nejlepší variantou je tělísko s hormonem na 3 roky, lze ho zacvést in nerodivším dívkám. nehorm.tělíska jsou větší a hůře se zavádějí. Co se týče pesaru je trochu diskomfortní a musí být opravdu správně zaveden. Nehormonální variantou jsou spermicidní gely, např.Pharmatex.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: