Nehormonální nitroděložní tělísko

Pane doktore, již 3 roky užívám HA Lindynette a začala jsem s ní ještě v době, kdy můj ms. cyklus nebyl zdaleka pravidelný (v 16 letech). (Můj gynekolog mi jinou možnost antikoncepce nenabídl.) Nevím, jestli se v tomto mýlím, ale chtěla bych ji vysadit, abych dala organismu možnost se "srovnat" ještě před plánováním těhotenství, které v mém případě podle endokrinologa může být zkomplikováno mým autoimunitním zánětem štítné žlázy. Při hledání nehormonálních metod antikoncepce jsem na internetu narazila na nehormonální nitroděložní tělíska. Jejich mechanismus je vysvětlován likvidací spermií, ale také bránění případnému oplodněnému vajíčku se uhnízdit. To by mi vzhledem k mým morálním zásadám vadilo, ptám se tedy, jestli je tomu opravdu tak? Děkuji předem za Vaši odpověď, hezký den.

Odpověď odborníka:

Ano to je skutečně mechanizmus,kterým tělísko působí,že kromě jiného zabrání nidaci oplodněného vajíčka. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x