Nejasné bolesti kolem pupku přesunující se do pravého podbříšku

Dobrý den. Mám dotaz mám hotová všechna vyšetření, co se týče břicha m hotová, bohužel na gynekologickém vyšetření mi našli cystu velkou, ale po čase sama praskla. Byla jsem hospitalizovaná od 12 do 18. 5. 2012 v nemocnici na chirurgií. Pustili mě domů ale pořád cítím silné bolesti kolem pupku neustále. Doporučovali nám udělat znovu stejná vyšetření, co dělali při mé hospitalizaci v nemocnici případně ke konci června nebo začátkem července na laparoskopii břicha, jak to probíhá? Co by jste mi doporučili vy? Nikdy jindy jsem potíže takového typu neměla. Měřím 175 cm, vážím 65 kg. Nebo co by to mohlo být podle Vás jiného? Co se stane, když na laparoskopií břicha nic nenajdou? Kam mě pošlou dále? Psychologa, či psychiatrické oddělení mě tam poslat nemůžou doufám. Nejasné bolesti v oblasti kolem pupku a přesunující se do pravého podbříšku. Bolesti cítím několikrát denně v noci mě to budí. Od dětské doktorky jsem zatím měla tyto léky Biseptol, Biopron a Helicid nic nepomáhá, byla jsem tam s moji maminkou. Mohlo by se jednat také o chronický zánět apendixu, neboli chronický zánět slepého střeva?? Jak se to pozná, jaké jsou příčiny, poznají to doktoři na ultrazvuku? Může doktorka mě poslat preventivně na odstranění chronického zánětu slepého střeva, abych měla konečně klid? Kdy to může doktorka navrhnout, tuto operaci? Opravdu mě tyto křeče a bolesti dále nebaví. Bolesti nesouvisí rozhodně se školou, stresem nebo jídlem jím pravidelně. Děkuji mockrát za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, když neznám výsledky Vašich vyšetření, těžko se soudí, co by Vám mohlo být. Mohlo by se jednat o chronickou apendicitidu, předpokládám, že pokud by se přistupovalo k laparoskopické diagnostické operaci, apendix by Vám odstranili. Dále by se mohlo jednat o chronický zánět žaludku, ale u toho lidé častěji zvrací, ale také nemusí, bolesti bývají spíše kolem pupku, do podbřišku se většinou nestěhují - to by se ukázalo na gastroskopii. Dále by se mohlo jednat o jakýkoliv problém na střevě - celiakii, ulcerozní kolitidu, Crohnovu nemoc a další, ale předpokládám, že tyto byly vyšetřeny. Psychologické vyšeštření Vám mohou lékaři doporučit, ale jistě Vás do něho nemohou nutit - tento přístup bych ale nezavrhovala úplně...často jsou tyto problémy skutečně spojeny s psychikou, i když má člověk pocit, že ho nic netrápí. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: