Nejasné břišní potíže

Dobrý den Paní doktorko. Již skoro 4 měsíce trpím stálými bolestmi v nadbřišku až levém nadbřišku, v poslední době i pod pupkem a v zádech. Laboratorně mám bilirubin(45) jinak v normě, stolice normální a ani nezvracím.Měl sem celkem strach, že by se mohlo jednat o karciom pankreasu nebo žaludku, ale Ct vyšetření břicha v normě ultrazvkuk také, kolonoskopické a endoskopické vyšetření ukázalo také normální nález. Proto padlo podezdření na funkčí potíže. Rád bych se zeptal jestli se dá na tuto diagnozu spolehnout a můžu být v klidu?

Odpověď odborníka:

Milý Pavle, břicho nemůžete mít vyšetřeno lépe! Pokud je vše bez nálezu, můžete být opravdu naprosto v klidu !!! Pokud by nádor měl způsobovat Vámi uvedené obtíže, pak by měl už velikost, která by na vyšetřeních byla stoprocentně vidět. Takže se opravdu nemusíte obavát. Obtíže budou pravděpodobně funkčí (dráždivé střevo) nebo by také mohly být i původem z páteře.

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: