Nejasný poroblém se střevy

Dobrý den, jsem student 18 let. Delší dobu mě pravidelně trápily bolesti střev a poměrně časté průjmy, mimo jiné jsem se setkal s hlenem ve stolici (poměrně tuhým). Byl jsem na vyšetření, kde mi byly udělány odběry krve a moči. Z odběrů nebyl zjištěn zádný problém. Také mi byl udělán ultrazvuk, taktéž negativní. Dostal jsem probiotika a bolesti ustoupily dál, ale "zápasím" s hlenem ve stolici. Mám podezření na hemoroidy, při defekci mi vylézají malé bouličky. Navíc se mi nedávno (cca týden) objevila jedna i vně řitního otvoru. Mám strach ze střevních polypů a pochopitelně i karcinomu. Rád bych se také vyhnul kolonoskopii, i pan doktor říkal, že by mě v mém věku nerad takhle zatěžoval. Mohlo by se jednat např. o dráždivé střevo v kombinaci s hemoroidy? Jsem student, takže sedím 8 hodin na dřevěné židli, navíc mám nadváhu a vysoký krevní tlak.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při Vašich obtížích bych doporučil minimálně rektoskopii a anoskopii. Teprve podle nálezu na těchto vyšetřeních jde zvážit, zda je nutná kolonoskopie. Nevidím důvod, proč by nemohla být provedena ve věku 18 let. Ve Vašem věku je nález polypů, případně nádoru extrémně vzácný.

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Život po infarktu
Články: Život po infarktu
Srdeční infarkt je vážný...
Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Články: Endometrióza ženám může bránit v otěhotnění
Po miminku touží snad každá...
Střevním zánětům nesvědčí ananas ani pomeranče
Články: Střevním zánětům nesvědčí ananas ani pomeranče
Stojíte nad mísou ovoce a...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
První pomoc při poranění oka
Články: První pomoc při poranění oka
Vážná zranění očí mají být...
Kašel je zcela přirozený reflex těla
Články: Kašel je zcela přirozený reflex těla
Kašel je přirozený reflex...
Nedostatek vitamínu D zhoršuje projevy atopického ekzému
Články: Nedostatek vitamínu D zhoršuje projevy atopického ekzému
Takzvaný "antirachitický...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x