Nejistota po plastice křížového vazu

Dobrý den, Před 5 týdny jsem absolvoval plastiku předního křížového vazu v koleni. Operace dopadla v pořádka i proces rekonvalescence je rychlý a bezproblémový. (ohnutí nohy, posilovací cviky, jízda na kole) Starost mi dělá lupnutí nebo spíše takové přeskočení čéšky při natažení nohy. Které mi vůbec nepůsobí bolest, ale přesto jsem nervózní. Neví, co to může způsobovat? Díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Způsobuje to nerovnost kloubní plochy jablka - čéšky - patelly - ze zadní strany, v místě styku s vlastním kolenem. Může to být u zdravého člověka, možná to máte i na druhé straně, pokud to nedělá potíže, nemusíte se tím zatěžovat, pokud jste ale po operaci, měl byste se zmínit při kontrole na ortopedii. Zdravím,kroupa

MUDr. Ondřej Kroupa
MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x