Nejspíše zánět šlach a svalů

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat.Dost pracuji na počítači a s myší. V posledním měsíci se mi stává, že na ruce ve které držím myš, mě z ničeho nic sám od sebe začne cukat prostředníček a občas i palec.Jinak zápěstí mě vůbec nebolí. Můžete mi poradit prosím, za jakým lékařem s tímto problémem zajít či co by to případně mohlo být? Mě napadlo jen zánět šlach.Ale chtěl bych slyšet názor profesionála.Díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Jedná se o časté potíže při práci s PC. Přetížením, nevhodnou a vynucenou polohou vznikají entezopatie a tendinozy většinou natahovačů prstů při práci s myší.Úpon vaz,šlacha - kost má zánětlivé změny, které se projevíá bolestí. Vyšetření na ortopedii je jistě na místě, první věcí je omezení onoho přetížení až krátkodobé vynechání činnosti při bolesti, která je varujícím signálem. Jinak úprava židle u stolu, stolu a zmenšení délky doby práce s PC. Jinak jen krátkodobě vhodné nesteroidní antirevmatikum typu Ibuprofenu, Dolgit mast. Jinak dle ortopedického nálezu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: