Několik příznaků nemocí najednou.

Dobrý den, mám dva dotazy. 1) Je mi 15 let a už mám asi 2 roky anémii. Několikrát za rok (většinou jednou za měsíc) mívám virózy (teplota, bolest v krku...) nebo angíny, bronchitidy. Lékař říkal, že to může být i tou anémií (občas mi předepíše železo), je opravdu málo týdnů v roce, kdy mi nic není. Mohlo by to být i tím, že nejím maso? 2) Asi před týdnem jsem špatně stoupla, ruplo mi v křížích a nemohla jsem chodit. Byla jsem u ortopeda, říkal že už je to páteř. Poslal mě na rentgen, ale na kontrolu mám přijít až v červenci. Nyní mě "noha" přestává bolet, ale asi 3 dny mě nehorázně bolí záda (bederní a krční část), mažu to Veralem, který mi vždy pomohl a teď nic. Asi před rokem mě poslala obvodní doktorka na ortopedii, kde mi zjistili křivou páteř, řekli mi, že mám cvičit a to bylo vše. Asi 3 dny jsem celkově hrozně unavená, škrábe mě v krku, mám rýmu, bolí mě ta záda a hlava a dnes ráno mi na břiše vyskočily zvlášní pupínky. Vypadají jako menší zarudlé štípance od komára, nebolí, nesvědí.. Nevíte, co by to mohlo být za nemoc? Je to opravdu zvlášní, tolik věcí naráz. Četla jsem o lymské borelióze a byly tam podobné příznaky. Klíště jsem měla jen jedno, místo už není poznat, ale měla jsem nateklý kotník od štípance komára (asi týden, po octových obkladech témeř zmizel). Děkuji za odpověď, doufám, že jste to pochopila, rodiče na to kašlou, myslí si, že v mém věku nemůžu mít žádnou nemoc, i když ví, že takové ty virózy, angíny apod. mám pořád.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ad 1) nepřímo určitě ano - díky tomu, že nejíte maso, můžete mít málo železa, bílkovin a dalších látek, které mimo jiné podporují obranyschopnost (imunitu). Ad 2) Podle popisu jste si nejspíše "hnula" (špatným stoupnutním na nohu se "přeskládala" páteř - je to vlastně "domino efekt") s páteřními vazy a obratli. Může přetrvávat porucha postavení páteře, což obvykle bolí. Veral na to moc nepomáhá, pomáhá vyhledat znovu ortopeda nebo chirpraktika a páteř napravit do správného postavení (pokud to jde, což posoudí ortoped/chiropraktik). Rýma atd. s tím souviset nemusí, ta souvisí spíš s Vašimi dlouhodobými problémy. Podle popisu to na borreliozu nevypadá, ale jistotu dá pouze vyšetření u lékaře (doporučuji ho vyhledat). Co se týče cvičení s páteři, bylo potřeba se zeptat, jak máte cvičit, jak často, kdy máte přijít na kontrolu a kam.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: