Několikavteřinové vrtání zubu

Dobrý den, dnes jsem byla na preventivní kontrole u zubařky. Našla mi malinký kaz na zubu a hned vrtala. Vrtání trvalo opravdu několik málo sekund (možná i méně než půl minuty), zaplombovala a šla jsem domů. Chtěla bych se zeptat jestli je to i v případě malého kazu dostačující? Nehrozí, že mi například neodvrtala kaz úplně? Nikdy se mi nestalo, že by mi vrtali zub pár vteřin. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, samozřejmě nemohu vědět podle popisu, jak velký zubní kaz byl, a zda se odstranila veškerá kazivá hmota. Možná se jednalo pouze o tzv. pečetění fisur, kdy se překrývajíc tmavé rýhy na povrchu stoliček. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: