Neléčený výron kotníku

Dobrý den,letos koncem července jsem na dovolené špatně došlápla a poprvé v životě měla menší výron kotníku-noha byla mírně oteklá,chůze trochu bolestivá,ale nijak jsem ji nezatěžovala a čekala,že při klidovém režimu se vše vrátí do pořádku.Nyní je ale situace pořád stejná i když používám různé masti(heparinové,kostivalové apod.)-hlavně po ránu je došlápnutí bolestivé,boty s podpadky si ani netroufám dát.Jak dlouho tato situace může přetrvávat? Byla ještě v této fázi nějaká léčba efektivní,nebo se to časem dá do normálu samo? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Jednalo se asi o natažení nebo dokonce natržení fixačního vazu hlezna a bez léčení trvá potíž dlouho, jistě se po čase upraví. Lékařské vyšetření je na místě a měla by se především zjistit stabilita nebo nestabilita hlezna, drženým snímkem. Snímek by rovněž mohl napovědět, zda se nejedná o malou zlomeninu kotníku. Ta by se měla vyloučit. Jistě zpěvnit hlezno elastickým obinadlem, další léčba dle nálezu. Vyšetření by mělo být provedeno..

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+11 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: