Nemám menstruaci (ms)

Nastal jeden problém a ráda by jsem se s Vámi o tom chtěla poradit.Červen to byla má poslední menstruace ,a v Červenci se už menstruace vůbec nedostavila.Hormonální antikoncepci jsem zatím nebrala ,důvod byl ten ,že moje Matka měla embolii a lékaři nevěděli jestli je to dědičné tak jsem jí nebrala a je to celkem dlouho. Tak tedy ten to celý měsíc dalo by se říci neměla jsem vůbec žádnou menstruaci ,občas mě bolelo pod bříšku ale to bylo pak po chvilce pryč . Nebo píchaní okolo bříška ale to je také jen na chvilku ,ale jednou mě to píchlo jednorázově naštěstí a bylo to moc až jsem se skrčila bylo to v pod bříšku možná trochu dole.Občas mě bolí kolem páteře nebo v kříži .Ráno jsem nikdy nebyla tak hladová ... a poslední dobou mám divné pachy ale to mě přijde asi ze stresu . Někdy se cítím unavená a poslední dobou jsem moc náladová až si říkám co to semnou je .Někdy mě naštve i drobná věc a když mi nejde i sebemenší maličkost tak mě to naštve a nebo se mi chce s toho brečet .Od té doby co nemám menstruaci je to takové celé divné .A nevím co s tím .Má gynekoložka má teď dovolenou tak jsem chtěla poprosit o radu . Jinak Vám moc děkuji a přeji Vám příjemný den. :-)

Odpověď odborníka:

Milá Kristýno, menstruace se může někdy opozdit, ale pokud neužíváte antikoncepci a pohlavně žijete bez další ochrany proti početí, tak určitě můžete otěhotnět. Příznaky, které popisujete by seděli jak na těhotenství, tak na PMS (premenstruační syndrom), kterým trpí hodně žen. Před, při i po menstruací bývají podrážděné, náladové, pociťují různé bolesti v podbřišku a pod. Pokud by se vám menstruace nedostavila více než 2 týdny od očekávaného termínu, tak si můžete udělat těhotenský test, nebo zajít ke gynekoložce. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Svalová biopsie
Články: Svalová biopsie
Svalová biopsie je řídce...
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Chrapot může značit nachlazení. Nebo rakovinu hrtanu
Články: Chrapot může značit nachlazení. Nebo rakovinu hrtanu
Jedním z méně známých...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Střevním zánětům nesvědčí ananas ani pomeranče
Články: Střevním zánětům nesvědčí ananas ani pomeranče
Stojíte nad mísou ovoce a...
Bradavice
Články: Bradavice
Bradavice jsou drobné kožní...
Mykóza penisu: Pohlavní nemoc to není, ale přehlížet ji se nevyplácí!
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: