Nemizící otok po podvrtnutí hlezna

Dobrý den, dne 13.6. jsem špatně spadla a došlo k podvrtnutí hlezna. Na chirurgii jsem dostala ortézu a berle. Dle RTG. byl nález čistý. Ještě po týdnu jsem měla problém vůbec došlápnout. Na kontrole mi tehdy řekli, že jsem si nejspíš natrhla vazy kolem kotníku a nártu. Největší otok trval skoro 3 týdny. To mi doporučili mít ortézu dokud neustoupí otok a bolest při došlapu. S tím, že kontrola není nutná. Už to bude 6 týdnů a stále mám otok na vnější straně kotníku přes achylovu šlachu, k vnitřní straně kotníku. Na došlap je noha stále citlivá. Otok je po zátěži větší. Chtěla jsem se zeptat jestli je nějaký způsob jak se toho otoku zbavit. V tom horku se snažím nohu chladit. Mažu mastmi, ale nepomáhá to. Děkuji za odpověď. Michaela

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jednalo se nejspíše o těžký výron v kotníku s poraněním vazů. Nyní byste měla absolvovat rehabilitaci - nejspíše magnet , vířivku a cvičení . Očekávajte, že potíže budou trvat ještě minimálně 6 týdnů. K předpisu rehabilitace je nutné navšítivt lékaře, nejlépe pracovště, které Vás ošetřilo na začátku

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: