Nemoc

Dobrý den, před asi 2 měsíci se u mě projevily známky nachlazení. Únava, občasná bolest hlavy, kloubů, hlenovitý kašel a škrábání v krku. Jelikož mi zezačátku nepřišlo závažnější nežli chřipka asi tři týdny jsem ji nechal bez návštěvy lékaře. Bral jsem pouze nějáké vitaminové dopňky, vitamín A a hlívu ústřičnou. Po pár návštěvách doktorky kdy můj zdravotní stav zůstal beze změny mi paní doktorka konstatovala, že mám hemofil parainfluensis, který jsem měl už loni a předepsala antibiotikum SUMAMED. Chřipkové říznaky jako by se na 8 nebo 9 dní utlumily, poté se znovu i když v mírnější formě vrátily ovšem hlava mě bolela více méně bez přestávky. Poté mě odeslala na ORL kde mi jiný doktor předepsal antibiotikum AUGMENTIN (dobře vím že se to s nimi nemá přehánět, ale v té chvíli jsem byl stejně zoufalý jako na začátku takže jsem byl za ně rád. První dny mě bylo zle od žaludku, měl jsem horečku a průjem. Paní doktorka mi však řekla, že je to silné antibiotikum doporučila mi nějáké probiotika a že mám v léčbe pokračovat. Tak příznaky zatím v silnější formě vymizeli ovšem bolest hlavy mi zůstala a už se mě drží asi 14dní. Je mi hloupé už asi po páté jít za paní doktorkou s podobným problémem, ale bolest hlavy která sice není silná je už po takové době značně nepříjemná a ibalgin mi pomůže částečně a jen na velice krátkou dobu. Co by jste mi doporučila na mém místě dělat? Kam jít, co si koupit, nechat vyšetřit?? Ačkoliv to tak vypadá opravdu nejsem žádný hypochodr a ve společnosti lékařů se nijak nevyžívám, jen jsem z takovýchto dlouhodobých nemocí unavený fyzicky, ale i psychicky :-/

Odpověď odborníka:

Dle mě by bylo dobré navštívit případně ještě jednou ORL, zda se nejedná o zánět dutin a nepmohla by např. punkce.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: