Nemoc

Dobrý den, mám vážný problém. Bojím se, že má nemoc souvisí s HIV. Koncem 4 týdne po rizikovém chování mi začala silná rýma. Horečku a ani pocit únavy jsem neměla. Rýma trvala asi 14 dní, ale ke konci byla už slabá. Během 8 týdne po rizikovém chování mě začalo bolet v krku, ale to poté přestalo, ale začala rýma s chrchlabým hlasem. Hleny cítím v krku a v uchu. Bojím se, že se ta nemoc vrátila a nebo si to mám spíše brát jako běžnou virozu, protože pracuji ve školce a tam jsou děti nemocné. Nevím, od čeho nemoc je. Mám ještě dotaz, zda při primoinfekci HIV musí být přítomna horečka? Děkuji za odpovědi! :)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mohlo se jednat o běznou virosu. Ale pokud jste měla rizikový sexuální kontakt , doporučovala bych vyšetření protilátek proti viru HIV cca 3 měsíce po rizikovém styku, aby jste měla jistotu, že se nejedná o infekci HIV. Infekce virem HIV může začínat také jako běžná virosa, teploty mohou ale nemusí být vždy přítomny.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Poruchy emocí
Články: Poruchy emocí
Co se vám vybaví, když se...
Nepodceňujte pokousání, může vám jít o život!
Články: Nepodceňujte pokousání, může vám jít o život!
Ne všichni si dostatečně...
Osteoporóza - tichý zloděj kostí
Články: Osteoporóza - tichý zloděj kostí
Osteoporóza je metabolické...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kouslo vás klíště?  Nechte ho vyšetřit!
Články: Kouslo vás klíště? Nechte ho vyšetřit!
Jednou z možností, jak se...
Nezaměňujte anxiolytika s antidepresivy
Články: Nezaměňujte anxiolytika s antidepresivy
Anxiolytika a antidepresiva...
Rakovina prsu u mladých žen? Sice vzácná, zato komplikovaná
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: