Nemoc-hiv

dobry den to jsem jeste ja.psala jsem vam ohledne toho ze jsem mela styk s rizikovou osobou.jen by me zajimalo kdyby byl hiv pozitivni a v krvi by se nic jeste neprokazalo tak bych to mohla chytit i tak?i kdyz by se to v krvi neprokazalo jeste u nej to hiv!!dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, máte pravdu, klidně můžete mít pohlavní styk s někým, kdo již má infekci, ale ještě není HIV pozitivní a přesto můžete tuto infekci dostat. Trvá totiž nějaký čas, než se vytvoří protilátky. Proto je důležité i vyšetření s odstupem času, většinou tedy po 2 měsících. Také infekci po jednom styku dostat nemusíte, i kdyby byl partner pozitivní, ale spoléhat na to by byl obrovský hazard a nelze to nikomu doporučit.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: