Nemoc nebo reakce na antibiotika?

Dobrý den, na začátek, od poloviny prosince jsem bral antibiotika Doxybene, v ponděli 16.1 jsem přešel na doxyhexaL pul tabletky za 24 hodin, antibiotika mám z kožního kvůli akné. Měl jsem orální styk a líbání, po několika dnech mě začalo bolet v krku, začal jsem cucat strepsils, zlepšilo se to, ale o víkendu 21,22.1 se zase ozvala bolest, a začal jsem mít teplotu 37,6 a ta přetrvává až do dnes. Rád bych se zeptal, jestli jsem se mohl něčím při styku nakazit, nebo jsem chytil virozu a nebo to je reakce na antibiotika? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z nákaz přenosných při orálním styku přicházejí v úvahu chlamydie, může ale jít i o běžnou virózu (bakteriální angína je spíše nepravděpodobná, vzhledem k tomu, že užíváte antibiotika). Reakce na antibiotika se obvykle projevují jinak než bolestí v krku. Kdyby teplota a bolesti v krku přetrvávaly, navštivte praktického lékaře.

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: