Nemoc štítné žlázy

Dobrý den, podle posledních výsledků mi byla zjištěna hodnota TSH 24,790, T3 volný 3,67 a T4 volný 13,3. V současné době užívám Euthyrox 100 1 x1. Neustále se spravuji, trpím depresemi, zvýšila se i hodnota cholesterolu, takže i zde mám již tablety - rosucard 20. Přesto se necítím dobře, jak dál ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte tyto laboratorní hodnoty i po min 3 měsíčním denním užívání Euthyrox 100 ug, bude potřeba ještě navýšit jeho dávku - není neobvyklé, ža pacienti užívají dávky i přes 200ug/den. Je důležité, aby se Euthyrox užíval správně, tj denně ráno nalačno, min 30 min před snídani či kávou, zapíjet by se měl vodou. Pokud je to možné je ideální, aby se nepolykal spolu s ostatními užívanými léky, zejména ne s preparáty obsahujícími vápník, železo (užívat min. 2 hod po Euthyroxu), nebo ženskými pohlavními hormony (ideálně užívat večer). Cílové TSH by mělo být do 3,5 - pokud byste se necítila dobře ani při takových hodnotách, pak by se mohlo jednat o potíže nezávislé od štítnice. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: