Nemohu otěhotnět

Vážená paní doktorko, ráda bych se s Vámi poradila a slyšela váš názor. S manželem se snažíme již 3,5 roku o miminko, on podstoupil spermiogram a já laparoskopii.Oba dva jsme v pořádku. Již jsem zkoušela různé čaje např. směs paní Mojžíšové, chodím k fyzioterapeutce před ovulací na uvolnění křížů, byla jsem na odblokování kostrče přes konečník, zkoušela jsem různé podpůrné přípravky vitamíny pro plánované těhotenství, měření teploty, ovulační testy ukázaly že ovulace je, brala jsem i 3měsíční kůru Clostilgebyt, ale stále se nám nedaří. Teď tedy k dotazům prosím: 1. může se spermiogram nějak zásadně během roku změnit ? 2. může mít vliv na oplodnění přemíra vitaminů, přípravků, že je tělo jako by převitamínované, přehormonované? 3. trpím na sakrakoilitidu křížů, můžou mít bolesti v křížích vliv na pánevní dno a otěhotnění ? 4. mám vůbec nárok na lázně ? jsem po operaci slepého střeva a v říjnu 2012 jsem byla na laparoskopii, bylo mi řečeno že ne.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, případy jako je ten Váš, jsou opravdu běh na dlouhou trať. Upřímně nezabývám se přímo programy IVF, ale pokusím se Vám odpovědět: 1.spermiogram se zásadně nemění, pokud není patrner vystaven záření apod. 2.nadbytek vitamínů rozp.ve vodě se vyloučí močí.nejlepší vitamíny jsou ty přírodní z ovoce a zeleniny 3.teoreticky je to možné, prakticky si nemyslím, záleží, jaká je příčina 4.co se týče lázní, péče je dost omezená.pokud není zánětl.proces v břiše nutný k doléčení, tak si myslí,že nemáte nárok. na druhou strahu můžete jet do lázní sama.bude to finančně nákladnější.ohledně lázní se obraťte spíše na praktika nebo zkuste na pojišťovně. Variantou je zkusit program IVF.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: