Nemohu zit

dobrý den, mám rozsáhlý dotaz týkající se mého žalostného stavu. je mi 59 let, jsem kardiak, prodělala jsem 3 infakty myokardu, mam CHOPN, bez leku typu seretide, berodual,dextal uz vubec nemohu existovat, a take nitrospray jako SOS, letroxu na stitnou, leku na spani. letos mi byl dan defibrilator, ktery mi dela velke bolesti, jelikoz jsem dost hubena, stili me do rukou ta krabicka, nemohu tak ani spat na boku. ale hlavne mi jde o to, ze v mem stavu mi nijak nepomohl, a tim myslim stav, ze nemohu prakticky nic delat, jen lezim a prezivam. jakmile chci vstat, je mi spatne, nemohu dychat, mota se mi hlava, kdyz vstanu byt jen na WC, coz je tak 10 kroku po mem byte, musim si udat az 3 prestavky, kdy po byte mam pripravene zidle na sednuti, abych vubec nekam dosla. po normalni denni hygiene jsem tak vyrizena, unavena, ze si musim jit zase lehnout, ve stoje se mi dela vzdy spatne, nevydrzim dlouho stat, natoz jit, spatne se mi dycha. byla jsem koncem minuleho roku hospitalizovana v nemocnici min. mesic, ale na nic se neprislo, krom toho, ze jsem tedy dostala defibrilator, ale vubec mi to muj stav nezlepsilo, spise naopak, nebot ted mam jeste pod klicni kosti videt vystouplou krabicku, ktera me boli a strili do ramene. prosim, pomozte mi, cim by to mohlo byt, nevim,zda to neni nedostatkem kysliku? ale na vysetreni spirometrie jsem byla, ale zadny postup mi nebyl navrzen, jen mi nechali spirivu jak uzivam. bohuzel toto neni zivot, jen lezim, nic si neudelam, jen umyt si hlavu je pro me problem, chystam se na to vzdy tydny a kdyz se mi to povede, pak jsem dalsi tydny uplne vyrizena. vnoucat si uzivat nemohu, neb na ne nemam vubec silu, nikam si uz nedojdu, ani s kosem, neb to by byla pro me strasne na dlouho,s nekolika prestavkami a pak bych byla na tydny vyrizena, nevychazim z bytu, jsem nestastna. tento stav trva jiz nekolik let. prosim, napiste svuj nazor, dekuji. ivana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, za opakovanými infarkty a CHOPN je jistě nějaká hlubší příčina. Mj. jste kuřák? Jestliže ano, cigarety váš stav dále zhoršují. Kardisotimulátor se naplikuje bezdůvodně, ale pro zjištěnou srdeční nepravidelnost. Co se týče vaší zmiňované hubenosti, je nutná též správná výživa, ale u kardiaků bývá někdy hubenost průvodním znakem jejich chronického onemocnění.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: