Neoříjemný pocit při a po močení

Dobrý den, již několik týdnů se potýkám s různě intenzivním pocitem "řezání" při močení, které přetrvává i několik hodin po močení. Navštívil jsem urologa, který mi předapsal Triprim 200 mg, a poté co nezabral Cyplox 500 mg + vyšetření a kultivaci moči. Po dobrání Cyploxu byl cca 4 dny klid, ale poté se obtíže objevily znovu. Kultivace moči byla čistá. Podobné problémy jsem měl před cca 2 lety, kdy jsem absolvoval i stěry a vyšetření krve na chlamydie. Tenkrát byla prokázána Chlamydia trachomatys a provedena léčba lékem Xorimax 500. Současné problémy jsou velmi podobné a rád bych se vyhnul kolečku 4 - 5 antibiotik, nežli se přijde na příčinu. Pan urolog se k vyšetření na chlamydie nestaví příliš vstřícně a na stěry také ne.

Odpověď odborníka:

Právě pohlavně přenosná infekce by neúspěch antibiotické léčby mohl vysvětlit. Antibiotikem při mužském zánětu by měl být doxycyklin.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: