Neotigason vs ha

Dobrý den,mám takový dotaz,již půl roku beru antikoncepci Lindynette20,první 4 měsíce jsem užívala lék Neotigason,tím se léčí kožní projevy(mám vzácnou chronickou vadu kůže) Pak jsem ale neotigason vysadila a následující menstruace se opozdila o 2dny,měla jsem ji dostat ve čtvrtek ale dostala až v sobotu,další měsíc na to se to opakovalo. Poslední týden mám divný pocit v oblasti žaludku,pobolívá mě,ale nezvracím,trávicí potíže nemívám (nebo o tom nevím) a mám divné tiky po celém břiše,již po jednom porodu jsem. Bojím se abych nebyla těhotná,ještě užívám vitamíny biosil plus .. je k tomuto nějaké vysvětlení?.. Předem moc děkuji.Žampachová

Odpověď odborníka:

Pokud pravidelně užíváte antikoncepci neměla by jste mít obavy chcete li mít zcela jistotu udělejte si těhotentský test ale zpoždění menses o dva dny je normálníJinak platí že Nesmíte otěhotnět během užívání Neotigasonu a nejméně 2 roky po ukončení jeho užívání. Jinak je velké riziko, že Vaše dítě se narodí s vrozenou vadou. Je proto nezbytné užívat účinný a spolehlivý způsob antikoncepce alespoň jeden měsíc před zahájením léčby Neotigasonem, během jeho užívání a alespoň dva roky po ukončení léčby Neotigasonem. přijemný dne

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: