Neplodnost

Dobry den. V 10-ti letech jsem prodelala urologickou operaci (refluxus-oboustranny).. je mi 30 let a s manzelem se snazime 2 roky o miminko ale bez uspechu.podstoupili jsme vysetreni hormonu a manzela a je vse v poradku. Pristi tyden jdu na vysetreni hysterosalpigografie. Chtela jsem se zeptat jestli to pro me neni nebezpecne z duvodu urologickych a zda je moje operace pricinou neplodnosti. Jelikoz ziji v Recku a lekarum tu moc neduveruji moc me pomuze vase rada a vas nazor. Kdyz jsem rekla memu gynekologovi o te operaci tak se k tomu vubec nevyjadril. Mockrat dekuji. Preji pekny den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Kath! Po každé operaci mohou vzniknout (a vznikají) srůsty. Ty pak mohou narušovat přirozenou pohyblivost a komunikaci v těle. Je tedy možné, že operace mohla způsobit nějakou potíž. hysterosalpigografie pro vás nebezpečná není.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Snížit rizika spojená s cílenou léčbou může i sám pacient
Články: Snížit rizika spojená s cílenou léčbou může i sám pacient
Ačkoliv je biologická léčba...
Chronická rýma: můžete skončit i na operačním sále!
Články: Chronická rýma: můžete skončit i na operačním sále!
Myslíte si, že rýmu stačí...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Mléčný a trvalý chrup
Články: Mléčný a trvalý chrup
Lidé mají zuby dětské...
Lidé s depresemi více kouří
Články: Lidé s depresemi více kouří
Někteří odborníci se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: