Neplodnost ?

Měl bych dotaz. Asi 3 roky užívám Citalec20. Z toho párkrát jsem ho za ty roky vysadil. Ted ho užívám cca 3 měsíce a s přítelkyní se snažíme o miminko 4 měsíce,ale stále nic. Přítelkyni je 43 let. me 37 let.Vyšetření, která moje pritelkyne podstoupila, vyšly na jedničku, pouze ji byl předepsán clostilbegyt na ovulaci, která u ni proběhla dokonce 2x za měsíc a poté brala duphaston na udržení,ale zatím se to nechytlo ani jednou. V dřívější době s otěhotněním neměla problém, tak bych se chtěl zeptat zda by to nemohlo byt ve mě, docetl jsem se, ze Citalec způsobuje impotenci. Tak by mě zajímalo, co je na tom pravdy a pokud ano a vysadil bych ho,zda to půjde nebo je impotence doživotní? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Zdravím Jene...tato impotence je myšlena jako neschopnost erekce a pohlavního styku, což asi není váš případ, když si nestěžujete na poruchu erekce, což citalopram někdy může u někoho způsobovat...takže nezaměňovat prosím s neplodností, na tvorbu spermií by Citalec neměl mít žádný vliv, takže v tomto léku problém vůbec nehledejte...určitě si nechte vyšetřit sperma, ať máte jistotu že jej máte v pořádku, ať se oba zbytečně nestresujete a nehledáte problém tam kde není...pěkný den

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: