Neplodnost

S pritelem se o miminko snazime teprve 5 mesicu. V zari mi bude 39,proto jsme si nechali hned udelat zakladni vysetreni. Partneruv spermiogram zcela v poradku. Muj hormonalni prifil je take v poradku, avsak AMH mam snizene, a to 0,56 (FSH 7,8). Doktor mi jasne doporu uje IVF, abychom se jeste vesli do platby pojistovnou. Me sance na prirozene poceti jsou pry znacne snizene, ikdyz ne nerealne. Doporucil byste takto rychle IVF s ohledem na muj vek a vysledky vysetreni? Nebo se mame jeste snazit prirozene? Cyklus mam pravidelny, vejcovody pruchodne, nikde zadny problem. Deti ani jeden nemame. Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Na první otěhotnění je věk 39 let vysoký. S jakou pravděpodobností otěhotníte spontánně vám nikdo neřekne. Váš lékař má pravdu, že byste mohli čekat a propást věk úhrady pojišťovnou. Vy sami se s partnerem musíte rozhodnout, jak moc je pro vás otěhotnění důležité. Jestli jste ochotni se smířit i s variantou, že těhotenství nebude, nebo zda jste schopni si v pozdějším věku umělé oplodnění zaplatit sami. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x